Ποιοί είμαστε

Καλωσήρθατε στην Παιδική Πολιτεία…

 

…όπου η κάθε μέρα, είναι για μας ένα ταξίδι γνώσης και διασκέδασης το οποίο ξεκινά με ξεκαρδιστικά παραμύθια, δημιουργικές κατασκευές, ατελείωτο παιχνίδι στον κήπο και άφθονα τραγούδια και χορούς… και τελειώνοντας μας βρίσκει να μαθαίνουμε παίΖΩΝΤΑΣ!!!

Βρεφικός - Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

Ο παιδικός σταθμός «Παιδική Πολιτεία» δημιουργήθηκε με σκοπό, οι μικροί μας φίλοι, να έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χώρο όπου θα μάθουν όχι μόνο να συναναστρέφονται με άλλα παιδάκια, αλλά και να διασκεδάζουν μαζί τους, να συνεργάζονται και να μοιράζονται στιγμές…

Σκοπός μας είναι να εξασκηθούν σε ένα δομημένο τρόπο σκέψης και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους μέσα από ομαδικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

paidikipoliteia-gnoristmas2
Paidikipoliteia

Οι πρωτοπόροι της εκπαίδευσης Froebel, Montessori, Claparede έδωσαν μεγάλη σημασία στο παιχνίδι. Αντιλαμβανόμενοι την πολύπλοκη, πολυδιάστατη και ποικίλη στις λειτουργίες φύση του παιχνιδιού.

Εμείς ενισχύουμε την άποψη ότι το παιχνίδι δεν είναι μόνο μέσο με το οποίο  το παιδί μεγαλώνει και εξελίσσεται αλλά και πρωταρχικό εργαλείο μάθησης της παιδικής ηλικίας. Στηριζόμενοι σε όλους τους θεμελιωτές αγωγής, γιατρούς, φιλοσόφους και παιδαγωγούς όπως ο Πλάτων, Piaget, Decroly, Pestalozzi.

Με τις μεθοδικές αλλά και διασκεδαστικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με την άρτια οργάνωση και γνώση των παιδαγωγών μας, οι μικροί μας φίλοι θα αποκτήσουν πολύπλευρες γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους. 

Ιστορία

Η αγάπη για τα παιδιά και η ανάγκη για έναν παραμυθένιο χώρο για τα πρώτα βήματα των μικρών μας φίλων στη μάθηση και το ομαδικό παιχνίδι, οδήγησαν το 2006 την Κασσιανή Ανεσιάδου, να δημιουργήσει τον πρώτο παιδικό σταθμό “Παιδική Πολιτεία“.  

Η επαγγελματική κατάρτιση, η εργατικότητα, η όρεξη και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τους μαθητές και τους γονείς του σταθμού μας, ανέδειξαν την “Παιδική Πολιτεία” στις πρώτες θέσεις της προτίμησή σας, από το τρίτο κιόλας έτος λειτουργίας της στην πόλη των Σερρών. 

Τον Ιούλιο του 2012 ολοκληρώθηκε και ο ιδιόκτητος, σύγχρονος βρεφικός- παιδικός σταθμός “Παιδική Πολιτεία Ομόνοια“. Χάρη στην αγάπη των γονέων και των μαθητών μας αλλά και τη στήριξη του προσωπικού μας, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας υποδέχονται και μεγαλώνουν κάθε χρόνο δεκάδες παιδάκια με απόλυτη ασφάλεια, γέλια, δημιουργικότητα και μεράκι.  

Έξι χρόνια μετά, το 2018, εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος της Παιδικής Πολιτείας στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Ένας  βρεφονηπιακός σταθμός όπου κάθε παιδί βρίσκει έναν ασφαλή χώρο με ανθρώπους που το φροντίζουν και το περιβάλλουν με ιδιαίτερη αγάπη, ώστε να νιώθει χαρούμενο και ξεχωριστό.

paidikipoliteia-omonoia
paidikipoliteia-gnoristmas4

Γιατί στην Παιδική Πολιτεία… μεγαλώνουμε σαν οικογένεια!

Στην κάθε Παιδική Πολιτεία, γνωρίζουμε πως τα παιδιά είναι το μέλλον.

Εμείς επενδύουμε στη σωστή προσχολική φροντίδα και αγωγή,  για να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

leaf-2
leaf-1
illustration-tree-2
Ιδιοκτησία - Διεύθυνση
kassiani-anesiadou

Η Κασσιανή Ανεσιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Είναι πτυχιούχος της Βρεφονηπιακής Σχολής Ιωαννίνων και έχει εξειδικευτεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στα παιδιά και στην εκπαίδευση. Μόλις στα 23 της ίδρυσε την Παιδική Πολιτεία όπου έκτοτε είναι και διευθύντρια.

 

Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά, έχει γνώσεις μουσικής, ζωγραφικής, χειροτεχνίας, κουκλοθέατρου και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας έγραψε το βιβλίο “Παιδαγωγικός Ρόλος των Παιχνιδιών του Χθες”. Επίσης έχει λάβει μέρος για δύο έτη ως παρουσιάστρια στην παραγωγή τηλεοπτικής παιδικής εκπομπής που προβλήθηκε στο κανάλι Δίκτυο Τηλεόραση. 

 **Ο παιδικός σταθμός “Παιδική Πολιτεία” λειτουργεί με την άδεια  2041/ 05-09-2018, ο βρεφικός-παιδικός σταθμός “Παιδική Πολιτεία Ομόνοια” με την άδεια 5631/28/6/2012, ο βρεφικός-παιδικός σταθμός “Παιδική Πολειτεία Νέος Κόσμος” λειτουργεί με την άδεια 1468/10-07-2018 και το ιδιωτικό συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο “Ανεσιάδου Κασσιανή” λειτουργεί με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας 80361/Ν1 17-05-2018 στη Γρ.Ρακιτζή και 119690/Ν1/23-9-2021 στην Ομόνοια.