ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Διακοπές με το παιδί: Πώς να τις οργανώσουμε σωστά;

fox-color

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι σχεδιάζουμε τις διακοπές μας. Ωστόσο, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι οι καλοκαιρινές διακοπές με το παιδί δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτούν οργάνωση και σωστή προετοιμασία. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις διακοπές σας με επιτυχία.

Προορισμός: Επιλέξτε ένα μέρος με εύκολη πρόσβαση, καθώς είναι σημαντικό να μην ταλαιπωρήσετε το παιδί με πολύωρα ταξίδια. Επιπλέον, επιλέξτε ένα μέρος με ρηχή θάλασσα και καθαρά νερά που να επιτρέπει στο παιδί να κολυμπάει και να παίζει με άνεση. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε εάν στην περιοχή της επιλογής σας υπάρχει νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας για την περίπτωση που χρειαστείτε ιατρική βοήθεια.

Μεταφορά: Σε ταξίδια με το αυτοκίνητο διαλέξτε το κατάλληλο παιδικό κάθισμα και βεβαιωθείτε ότι έχετε δέσει σωστά τη ζώνη ασφαλείας. Επίσης, προτιμήστε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας νωρίς το πρωί και μην ξεχνάτε να κάνετε συχνές στάσεις. Αν ταξιδέψετε με πλοίο ή τρένο, προτιμήστε καμπίνα ή κουπέ για να εξασφαλίσετε ένα ήρεμο ταξίδι.

Διαμονή: Το ιδανικό θα ήταν να εξασφαλίζατε διαμονή σε ξενοδοχείο με την κατάλληλη υποδομή και υπηρεσίες για να φιλοξενήσει παιδιά (π.χ. παιδικές χαρές, πισίνες, παιδικά γεύματα). Ωστόσο, εάν επιλέξετε να μείνετε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια φροντίστε το δωμάτιο που θα κλείσετε να έχει κουζινάκι και ψυγειάκι για να μπορείτε να ετοιμάσετε ό,τι χρειαστεί για το παιδί ανά πάσα στιγμή.

Αποσκευές: Φτιάξτε μια ξεχωριστή βαλίτσα με αρκετά ρούχα και εσώρουχα του παιδιού, ώστε να μη χρειαστεί να πλένετε στις διακοπές.

Φαρμακείο: Πέρα από τα καλλυντικά του παιδιού (αφρόλουτρο, σαμπουάν, μωρομάντηλα, πάνες) είναι απαραίτητα η αντηλιακή κρέμα, η λοσιόν σώματος, η κρέμα για εγκαύματα, η κρέμα για τσιμπήματα από έντομα, αντιπυρετικό, αντιισταμηνικό, θερμόμετρο, τραυμαπλάστ, το τηλέφωνο του γιατρού και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Οι οικογενειακές διακοπές είναι μια από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες για όλη την οικογένεια γιατί γονείς και παιδιά εστιάζουν στο να περάσουν καλά όλοι μαζί!

ΑΝΕΣΙΑΔΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ