Διατροφή

Στην Παιδική Πολιτεία, γνωρίζουμε την αξία μία ισορροπημένης διατροφής για τους μικρούς μας φίλους και το αποδεικνύουμε έμπρακτα! 

diatrofi_web-removebg-preview

Χτίζουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλουμε στη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού και γεμίζουμε την ημέρα μας με ενέργεια και υγεία… μέσα από το εβδομαδιαίο διατροφολόγιο των σταθμών μας.

Οι μικροί μας φίλοι, απολαμβάνουν ποικιλία γεύσεων, με (3) τρία διαφορετικά γεύματα την ημέρα (πρωινό-δεκατιανό-μεσημεριανό).

…όλα σπιτικά και καθημερινά μαγειρεμένα στο χώρο μας, από αγνά υλικά και ακολουθώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Φ.Ε.Τ.

Και επειδή οι ανάγκες του κάθε παιδιού είναι ξεχωριστές… το ίδιο είναι και η προσωπική διατροφή του, η οποία ενημερώνεται τακτικά. 

Στο βρεφικό τμήμα προσχολικής ηλικίας, το διατροφολόγιο περιλαμβάνει ποικιλία γευμάτωνξένο γάλα και αλεσμένα φρούτα… ενώ σταδιακά εισάγουμε λαχανικά, κρέας, αυγό και ψάρι. Κατόπιν συνεννόησης, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν να τρώνε και μη αλεσμένα γεύματα.

Διαθέτουμε HACCP, σύστημα διασφάλισης τροφίμων και ποιότητας, που διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών της κουζίνας και των χώρων υγιεινής.

Το προσωπικό της κουζίνας και των χώρων υγιεινής είναι εκπαιδευμένο πάνω στις προδιαγραφές του συστήματος HAACP.

Η διεύθυνση και το προσωπικό διαθέτουν βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

**Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής στους σταθμούς μας, διαμορφώνεται, σύμφωνα με τα πρότυπα προγράμματα νηπιακής – παιδικής διατροφής και με τις υποδείξεις της ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ μας. 

Η σωστή ανάπτυξη του παιδιού, όσο και η υγεία του χρειάζεται ένα σωστό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο. Ενδεικτικά, πρέπει να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, σε ποσότητες ανάλογες με τις ανάγκες των παιδιών και θα περιλαμβάνει:

1. γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα καθημερινά,
2. ζυμαρικά και ρύζι από μια φορά την εβδομάδα,
3. λαδερά μια φορά την εβδομάδα,
4. όσπρια μια φορά την εβδομάδα,
5. κρέας ( κόκκινο κρέας ή κιμά ή πουλερικά) δυο φορές την εβδομάδα,
6. ψάρι μια φορά την εβδομάδα,
7. λαχανικά και φρούτα καθημερινά

Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων, καθώς είναι σημαντικό να καταναλώνουμε μια μεγάλη ποικιλία φαγητών για να πάρουμε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες που είναι σημαντικά για την υγεία. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες του παιδιού και προλαμβάνονται διατροφικές ελλείψεις.

Η παιδίατρος του παιδικού σταθμού
Κωνσταντινίδου Δημιτσίκογλου Λουκία