ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΟ ΠΑΙΔΙ

Ο γιος μου είναι 3,5 χρονών δεν σταματά στιγμή να κινείται, από την ώρα που ξυπνά το πρωί μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ. Είναι εξαντλητικό, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχήσω.

fox-color

Αν υπάρχει ένας φυσικός νόμος των νηπίων, αυτός είναι ότι τα μικρά σώματα σε κίνηση παραμένουν σε κίνηση. Η ενέργεια τους μοιάζει ατελείωτη και για τους γονείς που προσπαθούν να τα παρακολουθήσουν, εξαντλητική. Με άλλα λόγια ο ρυθμός του μικρού σας είναι λογικός για την ηλικία του. Ωστόσο υπάρχουν μερικά τεχνάσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να κάνετε την μέρα σας λίγο πιο εύκολη:

– Ακολουθείτε ένα πρόγραμμα (γεύματα – ύπνος – βόλτα)

– Κάντε εναλλαγές ανάμεσα σε ήσυχες και ενεργητικές δραστηριότητες (παιχνίδι με μπάλα – πάζλ – μαξιλαροπόλεμο – διάβασμα βιβλίου)

– Παρακολουθείτε πότε είναι ήρεμος και σωστός και επιβραβεύστε τον

– Διοχετεύστε την ενέργεια σε εποικοδομητικές δραστηριότητες (ντραμς με κατσαρόλες, παιχνίδι στα χώματα ή με νερά, πάγκοι εργασίας με εργαλεία, κυνηγητό με μπουρμπουλήθρες)

– Φροντίστε να κοιμάται αρκετά

– Προσέχετε τι τρώει

Όλη αυτή η ενέργεια είναι χαρακτηριστικό της ηλικίας τους όμως να ξέρετε ότι στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο…πολύ περισσότερο.Τα παιδιά που είναι διαρκώς σε κίνηση:

– Κοιμούνται καλύτερα

– Είναι πιο χαρούμενα

– Καταναλώνουν ενέργεια με θετικούς τρόπους

– Είναι πιο υγιή

– Έχουν περισσότερη όρεξη

– Έχουν πιθανότητες να γίνουν δραστήριοι ενήλικες

– Έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνου υπέρβαρα

Θέλετε κι άλλο καλό νέο;;

Ερευνητές έχουν βρει ότι τα νήπια που είναι πολύ ζωηρά ,αναζητούν ερεθίσματα και δείχνουν περιέργεια , έχουν την τάση να επιτυγχάνουν υψηλότερους βαθμούς στα τεστ δείκτη νοημοσύνης και επιδεικνύουν αναγνωστικές δεξιότητες πάνω από τον μέσο όρο στο δημοτικό.

ΑΝΕΣΙΑΔΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ