ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Πώς να καθίσει το παιδί μου στο καθισματάκι του αυτοκινήτου;

fox-color

Πολλοί γονείς πρόκειται να ταξιδέψουν οδικώς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και αναρωτιούνται πώς μπορούν να απασχολήσουν το παιδί τους στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, ώστε η διαδρομή να είναι πιο ευχάριστη. Κάποια tips που μπορούν να ακολουθήσουν είναι τα παρακάτω:

1. Είναι καλό τα ταξίδια να ξεκινούν νωρίς το πρωί, ενώ αν προβλέπονται μεγάλες θερμοκρασίες θα βοηθούσε να στρώσουμε στο κάθισμα του παιδιού ένα σεντονάκι για να μην ιδρώσει και αισθάνεται άβολα.

2. Συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του ταξιδιού: π.χ. εάν μπορούν να βοηθήσουν στην ετοιμασία της τσάντας τους.

3. Μουσική: επιλέγουμε τραγούδια που η ακρόασή τους ευχαριστεί τα παιδιά ή διαλέγουμε μαζί τους τη μουσική που θα ακούσουμε. Αφήνουμε το παιδί να ταξιδέψει τραγουδώντας τους στίχους ή χτυπώντας παλαμάκια.

4. Παιχνίδια: πάρτε μαζί ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια ή ακόμη χαρίστε του ένα καινούριο παιχνίδι ακριβώς πριν το ταξίδι . Η χαρά και η περιέργεια θα το κρατήσουν απασχολημένο για αρκετή ώρα).

5. Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού ή βραδινού ύπνου του παιδιού, ώστε αν είναι δυνατό το παιδί σας να κοιμάται κατά το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού.

6. Στάσεις: οι συχνές στάσεις βοηθούν το παιδί να ξεκουραστεί και να περάσει λίγο χρόνο μαζί σας εκτός αυτοκινήτου)

7. Καθίστε στο πίσω κάθισμα: με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε το παιδί απασχολημένο και να συμμετέχετε στις δραστηριότητες περνώντας διασκεδαστικά την ώρα του ταξιδιού.

8. Ευνοϊκές συνθήκες ταξιδιού: φροντίστε το παιδί να είναι ταϊσμένο και καθαρό, να υπάρχει στα παράθυρα ηλιοπροστασία και η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο να είναι δροσερή)

9. Θυμηθείτε τα απαραίτητα, όπως είναι τα μωρομάντηλα, αλλαξιές ρούχα, πάνες, νερό, μικρά γεύματα, βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών.

Καλό και ασφαλές ταξίδι!

ΑΝΕΣΙΑΔΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ