Ενημέρωση Γονέων – Κεράσματα και Αλλεργίες

birthday kids

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η διεύθυνση και το προσωπικό της Παιδικής Πολιτείας,αποφάσισε να ευαισθητοποιηθεί απέναντι σε θέματα πιθανών αλλεργιών των παιδιών.

Όλα τα χρόνια λειτουργίας στην Παιδική Πολιτεία υπάρχει η δυνατότητα της διεξαγωγής πάρτι γενεθλίων καθώς η διοργάνωση και η συμμετοχή σε αυτά προσφέρει στα παιδιά χαρά, αλλά και συμβάλλει στην καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων τους. Για αυτούς τους λόγους η διεξαγωγή πάρτι γενεθλίων θα συνεχιστεί για όσους το επιθυμούν στους παιδικούς σταθμούς και το νηπιαγωγείο μας, με τη διαφορά ότι η τούρτα θα επιτρέπεται μόνο για να φυσήξει το παιδάκι το κεράκι κι όχι ως κέρασμα στα υπόλοιπα παιδιά.

Επιπλέον, ως κέρασμα, τόσο σε γενέθλια όσο και στις ονομαστικές γιορτές, θα επιτρέπονται μόνο τα συσκευασμένα τρόφιμα που θα αναγράφουν σε ετικέτα τα υλικά παρασκευής και θα δίνονται προς κατανάλωση στο τέλος του προγράμματος με απόφαση των γονέων. Εναλλακτική πρόταση μπορεί να αποτελέσει κάποιο δωράκι, όπως για παράδειγμα ένα μολυβάκι ή αυτοκόλλητα.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης όλων μας στο θέμα των τροφικών αλλεργιών και των κινδύνων που εγκυμονούν για τα παιδιά μας, οι παιδαγωγοί κάθε τμήματος πρόκειται να προσεγγίζουν το θέμα μέσω παιγνιωδών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς.

Είμαστε βέβαιοι ότι συμμερίζεστε την ανησυχία μας και θα θέλαμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων, λαμβάνοντας υπόψη το καλύτερο για όλα τα παιδιά του κόσμου.